Hoe krijg je de intimiteit weer terug?

Na een tijdje ken je elkaar zo goed dat je geen zin hebt om je verder te verdiepen in elkaars leefwereld. Toch is dat belangrijk. Anders verliest je relatie aan intimiteit. En voor alle duidelijkheid: meer seks lost het probleem niet op. Intimiteit werkt anders. Ook voor mannen.

Vriendschap

Zowel mannen als vrouwen vinden een vriendschap intiemer van aard als ze hun diepere gedachten delen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Het verschil is dat mannen hun vis-, voetbal en stapvrienden ook waarderen als er weinig persoonlijks wordt besproken. Het is dan wel niet zo intiem, maar het blijft leuk. Vrouwen zoeken eerder naar een hartsvriendin waarmee ze gevoelens kunnen delen. Als een man die niet vindt is het ook goed.

Praten of doen?

Bij het aangaan van een heteroseksuele relatie kan dit verschil in waardering een rol spelen. Mannen willen liever dingen doen en vrouwen praten graag over wat ze bezighoudt. Het lijkt alsof mannen eerder tevreden zijn en vrouwen vaak ontevreden. Voor je het weet ga je mee in hoe mannen worden afgeschilderd in de media. Doeners en geen praters. Maar is dat zo?

Mannen durven zich niet bloot te geven

Het is echter maar de vraag of mannen inderdaad minder behoefte hebben aan een gesprek. Er zijn websites waar mannen worden afgeschilderd alsof ze niet in staat zijn om over hun gevoelens te praten. Omdat dit domweg niet in hun DNA zit. Ze moesten immers gaan jagen. Vrouwen moeten hier mee leren leven en slim gebruik van maken, is dan de insteek.

About the author